Női kabát választása az őszi, téli hónapokra

Női kabát választása az őszi, téli hónapokraA kabátok az őszi és a téli hónapok legkedveltebb ruhaneműi. A hidegebb időszakban természetesen elengedhetetlen a megfelelő védelem a hűvösebb idő ellen, de kiegészítőként, divatcikként is megállják a helyüket a kabátok. Lássunk néhány tippet női kabát választásához.

Hiába fontos a divat, a női kabátok elsődleges feladata az időjárás elleni védelem kell, hogy legyen. Biztos lehetsz benne, hogy találsz olyan divatos kabátot, amelyben nem fázol vagy nem leszel csurom vizes, ha esőben kell használni.

Ha őszi kabátra van szükséged, akkor egyik legjobb választás természetesen a bőrkabát. Rendkívül elegáns, divatos kabátok készülnek bőrből, ugyan a téli időszakban nem nyújtanak elegendő védelmet, de az őszi átmeneti időjárás során kiválóak. Hasonló a helyzet a farmerkabátokkal is, ezeket is inkább az őszi időjáráshoz ajánlott választani. Az őszi hónapokra lehet külön átmeneti kabátot vásárolni. Az átmeneti kabátokat kifejezetten erre az időszakra készítik.

Ha tél, akkor a szövetkabátoké a főszerep. A szövegkabátok elegánsak, de vastagabb kivitelben a téli időjárásnak is ellenállnak. Szintén télre lehetséges még pl. téli kabátot, bundát is választani, és a steppelt kabátokat is nagyon sokan szeretik a téli időjárás ellen. A téli kabát választásánál arra is ügyelni kell, hogy nem csak a hideg ellen kell védenie, hanem a havazás ellen is, valamennyire tehát vízállónak kell lennie, különben a havas időszakban átázik, ami nem a legkellemesebb érzés.