Gyűrű drágakő típusok

Gyűrű drágakő típusokA gyűrűk a legnépszerűbb ékszer típusok közé tartoznak, a szokások alapján is gyakran viselünk gyűrűt (házasság), de ékszerként is kiválóak. Az egyszerűbb gyűrűk mellett a köves karikagyűrűk, gyűrűk is egyre keresettebbek. Lássuk, milyen drágakövet lehet választani gyűrűkhöz.

A legismertebb választás természetesen a gyémánt. A rendkívül szép megjelenés mellett azonban van egy hátránya is, az ára. Emiatt, valamint a különlegesség miatt is, sokan keresnek más típusú drágakövet, amikor gyűrűkről van szó.

A lila színű ametiszt kiváló megoldást jelent, ha teljesen egyedi, látványos gyűrűt szeretnél magadnak, olyat, amit egyből észrevesznek az emberek. A lila világos és sötét árnyalatait is képes az ametiszt megjeleníteni, a sötétebbek azok, melyek értékesebbek.

A smaragdnak szintén jellegzetes színe van, mégpedig a zöld. Hasonlóan az ametiszthez, smaragdból is a sötétebb drágakő az értékesebb, különösen azért, mert ilyenek ritkán fordulnak elő.

A pirosas színű rubin szintén remekül ki tudja emelni a gyűrűt. A gyémánt után a második legkeményebb drágakőről van szó, így aktív életet élőknek kiváló választás lehet.

Hasonlóan kemény a zafír is, amely több különböző színben is előfordul, így gyűrű drágakőként kiválóan alkalmazható.

Jellegzetes kék, világoskék színű a topáz, amely ugyan kemény, de a nagyobb erőhatásokat nem tudja elviselni. A színe miatt azonban nagyon sokan keresik a topáz gyűrűket.