Így spórolj a klíma vásárláson

Így spórolj a klíma vásárlásonA klíma vásárlás és telepítés nem olcsó mulatság, több százezer forintba fog kerülni egy készülék és a beszereltetése. Emiatt érdemes előre gondolkodni, mert tízezreket lehet spórolni a klíma árán, ha a következőkre odafigyelsz.

Sokat lehet spórolni a kültéri és beltéri egységek helyének megválasztásával. Minél közelebb vannak a készülékek egymáshoz, annál kevesebb csövet kell felhasználni. Általában a szerelők az alapcsomagban 3-4 méter rézcsövet biztosítanak, minden további méter több ezer forintba fog kerülni. Érdemes tehát az alapcsomag anyagfelhasználásán belül maradni.

Azzal szereltesd fel a klímát, akitől a készüléket veszed, mert különben rá kell fizetni a telepítési díjra. Kevés olyan szerelő van, aki a mások által eladott klíma felszerelését egyáltalán elvállalja, és ha sikerül is találni valakit, akkor a telepítésnek plusz költsége lesz.

Megéri figyelni az akciókat, mert a legtöbb kereskedőnél rendszeresen szoktak lenni. Van, aki a készülékek árából enged, van, aki a telepítést adja ilyenkor olcsóbban, mások pedig az anyagköltségből adnak kedvezményt. A lényeg azonban ugyanaz, hogy tízezreket lehet spórolni egy ilyen akció során.

Ha nem azonnal kell, akkor a nyári szezon után gyakran olcsóbban dolgoznak a szakemberek, mert akkor kevesebb a munkájuk. A nyári forróságban rengeteg a munka és mindenki azonnal szeretne klímát, ezért ilyenkor többet is el tudnak kérni ugyanazért a munkáért, mint pl. télen.