Cégkivonat beszerzése az internetről

Cégkivonat beszerzése az internetrőlEgy cégnek, működése során gyakran lesz szüksége cégkivonatra. Amíg korábban személyesen lehetett csak a dokumentumot beszerezni, addig ma már az internetről is megrendelhető a cégkivonat.

A megrendelés menete nagyon hasonló a webáruházas vásárláshoz, ki kell választani, hogy melyik cégről szeretnél dokumentumot, valamint a dokumentum típusát, és sikeres fizetést követően már küldik is a dokumentumot. Annyi különbség van az online vásárláshoz képest, hogy cégkivonatért nem lehet utánvéttel fizetni. Ennek az oka, hogy a dokumentumot csak akkor készítik el, ha már beérkezett érte az összeg.

Az egyik legnagyobb előny a küldés menete, gyorsasága lesz. Ha digitális formában is megfelel a cégkivonat, akkor bankkártyás fizetés esetén a megrendelés után pár perccel, előreutalásnál pedig az összeg beérkezésekor azonnal megkapod e-mailben a dokumentumot. Nem kell sorban állni, várakozni, mint régen. Közhiteles, papír alapú cégkivonat esetén 1-2 munkanapot kell várni, amíg megérkezik a dokumentum, várhatóan egy futárszolgálat fogja kiszállítani.

Az online igényelt cégkivonatok ugyanazokat az adatokat tárolják, amiket a hagyományos cégkivonatok, így nem kell attól tartani, hogy nem megfelelő dokumentumot kapsz internetes igénylés esetén. Attól sem kell tartani, hogy nem kapsz számlát a cégkivonat igénylésről, ugyanis a számlát elektronikus úton küldeni fogja a cégkivonat kibocsátó cég.