Céges iratok fordítása

Céges iratok fordításaCéges iratokat általában magyar nyelven kell bemutatni, mellékelni, azonban egyre több vállalkozással fordul elő, hogy olyan ügyekkel találkoznak, amikor a magyar nyelvű dokumentumok helyett általában angol, vagy egyéb idegen nyelven kell a céges iratokat benyújtani.

Céges iratok fordítását nem tudjuk saját magunknak elvégezni, hanem pl. egy fordítóirodát kell felkeresni, mivel hiteles fordításra van szükség. Ezek a fordítóirodák tudják tanúsítani, hogy a lefordított dokumentumok hiteles fordítással készültek, megfelelnek a valóságnak. A hiteles fordítás ára azonban gyakran maguknak az iratoknak az árával vetekszik. Emiatt olyan iratokat érdemes csak fordíttatni, melyekből nem lehet azonnal idegen nyelvű változatot igényelni.

Vannak azonban olyan céges iratok, mint pl. a cégkivonat, cégmásolat, melyekből lehet idegen nyelvű változatokat igényelni. Ezeket nem kell utólag fordíttatni, hanem ugyanolyan hitelesítéssel rendelkeznek, mint a magyar nyelvű változataik, csak idegen nyelven. Ez több szempontból is előnyös. Jelentősen felgyorsítja az irat beszerzését, mert nem kell fordítóirodát keresni, és megvárni, míg lefordítják az iratot. Anyagilag is sokkal jobban megéri, mert nem kell duplán fizetni először a magyar, majd pedig a fordított céges iratért, hanem minimális plusz költségen kapjuk meg a végleges iratot.

Végezetül egy fontos információ, gyakran külföldi felhasználásra nem elég pl. egy angol nyelvű céges irat, hanem létezik speciális dokumentum, külön erre a célra. Ez a helyzet pl. a cégkivonatok esetén is.

2021.november 24

Milyen dokumentumok kellenek céges bankszámla nyitásához?Ha magánszemélyként szeretnénk számlát nyitni egy banknál, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, ugyanis csak a saját személyazonosító okmányunkat kell bemutatni, és már tudjuk is intézni a számlanyitással kapcsolatos ügyeket. Céges számla nyitása esetén azonban több dokumentumra lesz szükségünk, lássuk, hogy melyek ezek a dokumentumok.

2021.november 17

Céges iratok fordításaCéges iratokat általában magyar nyelven kell bemutatni, mellékelni, azonban egyre több vállalkozással fordul elő, hogy olyan ügyekkel találkoznak, amikor a magyar nyelvű dokumentumok helyett általában angol, vagy egyéb idegen nyelven kell a céges iratokat benyújtani.

2021.október 06

Gyűrű drágakő típusokA gyűrűk a legnépszerűbb ékszer típusok közé tartoznak, a szokások alapján is gyakran viselünk gyűrűt (házasság), de ékszerként is kiválóak. Az egyszerűbb gyűrűk mellett a köves karikagyűrűk, gyűrűk is egyre keresettebbek. Lássuk, milyen drágakövet lehet választani gyűrűkhöz.

2021.április 08

Internetes ügyintézés e-hiteles cégkivonattalA koronavírus következtében számos cég, szolgáltató váltott legalább részben online ügyintézésre. Emiatt megnövekedett az érdeklődés az elektronikus dokumentumok iránt, ugyanis sok esetben a dokumentumokból eredeti példányt kell beküldeni, ami elektronikus formában gyakran nehézséget okot.

2021.március 18

Cégkivonat beszerzése az internetrőlEgy cégnek, működése során gyakran lesz szüksége cégkivonatra. Amíg korábban személyesen lehetett csak a dokumentumot beszerezni, addig ma már az internetről is megrendelhető a cégkivonat.

2021.március 05

Klímaszerelés Budapesten, mit kell tudni?Hamarosan véget ér a téli időszak, és a tavasz, de főleg a nyár, magával hozza a meleget, forróságot is. Sokak számára a nyári nagy melegek csak klímával viselhetők el. Cikkünkből megtudhatod, hogy mire kell figyelni, ha Budapesten szeretnél klímát telepíttetni még a nyár előtt.