Kinek érdemes lézeres szőrtelenítésre menni?

Kinek érdemes lézeres szőrtelenítésre menni?Ma már nagyon kevés olyan ember van, aki ne használt volna valamilyen szőrtelenítő megoldást életében. Így azzal is szinte mindenki tisztában van, hogy a leggyakoribb megoldások, pl. a borotválás vagy a gyantázás mennyi idővel és kellemetlenséggel jár. Sokan inkább kényelmesebb, tovább tartó megoldást keresnek, így akadnak rá a lézeres szőrtelenítésre.

Lézeres szőrtelenítést 18 év felett végeznek, nemtől függetlenül, tehát felnőtt korban bárki választhatja, aki nem esik a néhány ellenjavallt kategóriába (pl. terhes vagy szoptat, cukorbeteg, aktív bőrfertőzése van stb.). Ha nem esünk egyik kizáró kategóriába sem, érdemes elgondolkodni a kezelésen, az első lépés úgyis egy teszt kezelés lesz, itt kiderül az alkalmasság.

A bőr és a szőr színe befolyásolja a lézeres szőrtelenítés hatékonyságát, a világos bőr és sötét szőr a legjobb kombináció a hatékonyság szempontjából, de a teszt kezelésre mindenkinek érdemes elmenni, akkor is, ha esetleg világos szőrzettel rendelkezik.

Összességében elmondható, hogy annak ajánlott a lézeres szőrtelenítés, aki megunta a heti többszöri borotválást vagy a kellemetlen gyantázási alkalmakat, és kényelmes, hosszan tartó, szinte végleges eredményt szeretne kapni. A lézeres szőrtelenítés elején többször és gyakrabban kell kezelésekre menni, azonban amikor elértük a szőrtelen állapotot, utána kb. évente egyszer van szükség egy emlékeztető kezelésre, így a szőrtelenítés 1-1 ritka kezelés mellett véglegesnek tekinthető.