Internetes ügyintézés e-hiteles cégkivonattal

Internetes ügyintézés e-hiteles cégkivonattalA koronavírus következtében számos cég, szolgáltató váltott legalább részben online ügyintézésre. Emiatt megnövekedett az érdeklődés az elektronikus dokumentumok iránt, ugyanis sok esetben a dokumentumokból eredeti példányt kell beküldeni, ami elektronikus formában gyakran nehézséget okot. Nincs szerencsére gond, ha cégkivonatot kell mellékelni, akkor sem, ha online kell benyújtani a dokumentumokat, köszönhetően az e-hiteles cégkivonatnak.

Az e-hiteles cégkivonat elektronikus dokumentum, es3 fáljformátummal rendelkezik. Az es3 fáljformátum egy olyan formátum, amit egy e-Szignó nevű ingyenes programmal lehet megnyitni. A formátumnak köszönhetően az e-hiteles cégkivonat elektronikus aláírást és időbélyegzőt is tartalmaz, és ezeknek a megtekintésére használatos a program.

Az e-hiteles cégkivonat hitelesítési szintje ugyanolyan, mint a hiteles cégkivonatoké, azonban kizárólag elektronikus ügyintézésre használható. Kinyomtatva az e-hiteles cégkivonat elveszíti hitelesítését, így ha papír alapon kell benyújtani a cégkivonatot, akkor ne e-hiteles cégkivonatot válassz.

Nem csak az es3 cégkivonat hitelesítése, hanem a tartalma is megegyezik a papír alapú cégkivonatok tartalmával.

Az es3 cégkivonatok egyetlen hátránya, hogy csak olyan helyen lehet őket használni, ahol el is fogadják ezt a típust. Ezt az igénylés előtt mindenképpen kérdezd meg, nehogy feleslegesen fizess a dokumentumért, ha a felhasználás helyén nem fogadják el.

2021.november 24

Milyen dokumentumok kellenek céges bankszámla nyitásához?Ha magánszemélyként szeretnénk számlát nyitni egy banknál, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, ugyanis csak a saját személyazonosító okmányunkat kell bemutatni, és már tudjuk is intézni a számlanyitással kapcsolatos ügyeket. Céges számla nyitása esetén azonban több dokumentumra lesz szükségünk, lássuk, hogy melyek ezek a dokumentumok.

2021.november 17

Céges iratok fordításaCéges iratokat általában magyar nyelven kell bemutatni, mellékelni, azonban egyre több vállalkozással fordul elő, hogy olyan ügyekkel találkoznak, amikor a magyar nyelvű dokumentumok helyett általában angol, vagy egyéb idegen nyelven kell a céges iratokat benyújtani.

2021.október 06

Gyűrű drágakő típusokA gyűrűk a legnépszerűbb ékszer típusok közé tartoznak, a szokások alapján is gyakran viselünk gyűrűt (házasság), de ékszerként is kiválóak. Az egyszerűbb gyűrűk mellett a köves karikagyűrűk, gyűrűk is egyre keresettebbek. Lássuk, milyen drágakövet lehet választani gyűrűkhöz.

2021.április 08

Internetes ügyintézés e-hiteles cégkivonattalA koronavírus következtében számos cég, szolgáltató váltott legalább részben online ügyintézésre. Emiatt megnövekedett az érdeklődés az elektronikus dokumentumok iránt, ugyanis sok esetben a dokumentumokból eredeti példányt kell beküldeni, ami elektronikus formában gyakran nehézséget okot.

2021.március 18

Cégkivonat beszerzése az internetrőlEgy cégnek, működése során gyakran lesz szüksége cégkivonatra. Amíg korábban személyesen lehetett csak a dokumentumot beszerezni, addig ma már az internetről is megrendelhető a cégkivonat.

2021.március 05

Klímaszerelés Budapesten, mit kell tudni?Hamarosan véget ér a téli időszak, és a tavasz, de főleg a nyár, magával hozza a meleget, forróságot is. Sokak számára a nyári nagy melegek csak klímával viselhetők el. Cikkünkből megtudhatod, hogy mire kell figyelni, ha Budapesten szeretnél klímát telepíttetni még a nyár előtt.