Internetes ügyintézés e-hiteles cégkivonattal

Internetes ügyintézés e-hiteles cégkivonattalA koronavírus következtében számos cég, szolgáltató váltott legalább részben online ügyintézésre. Emiatt megnövekedett az érdeklődés az elektronikus dokumentumok iránt, ugyanis sok esetben a dokumentumokból eredeti példányt kell beküldeni, ami elektronikus formában gyakran nehézséget okot. Nincs szerencsére gond, ha cégkivonatot kell mellékelni, akkor sem, ha online kell benyújtani a dokumentumokat, köszönhetően az e-hiteles cégkivonatnak.

Az e-hiteles cégkivonat elektronikus dokumentum, es3 fáljformátummal rendelkezik. Az es3 fáljformátum egy olyan formátum, amit egy e-Szignó nevű ingyenes programmal lehet megnyitni. A formátumnak köszönhetően az e-hiteles cégkivonat elektronikus aláírást és időbélyegzőt is tartalmaz, és ezeknek a megtekintésére használatos a program.

Az e-hiteles cégkivonat hitelesítési szintje ugyanolyan, mint a hiteles cégkivonatoké, azonban kizárólag elektronikus ügyintézésre használható. Kinyomtatva az e-hiteles cégkivonat elveszíti hitelesítését, így ha papír alapon kell benyújtani a cégkivonatot, akkor ne e-hiteles cégkivonatot válassz.

Nem csak az es3 cégkivonat hitelesítése, hanem a tartalma is megegyezik a papír alapú cégkivonatok tartalmával.

Az es3 cégkivonatok egyetlen hátránya, hogy csak olyan helyen lehet őket használni, ahol el is fogadják ezt a típust. Ezt az igénylés előtt mindenképpen kérdezd meg, nehogy feleslegesen fizess a dokumentumért, ha a felhasználás helyén nem fogadják el.