Marwan BarghoutiÉhségsztrájk az izraeli börtönökben!
1600 politikai fogoly - nagy többségükben palesztin származású - éhezik immár 38 napja!
SZOLIDARITÁS!

 

Marwan Barghouti 1

Izrael állam 1967-ben felállított stratégiája alapján palesztinok ezreit, ellenállókat vagy csak egyszerű civileket, a nemzetközi joggal ellentétesen tömegesen és illegális módon tartja fogva, hogy a palesztin ellenállást megtörje.

Már1600 bebörtönzött palesztin fogoly éhségsztrájkol elemi jogaiért Marwan Barghuti április 17-i felhívására.

Izrael állam embertelen körülmények tartja a palesztin rabokat, egyik börtönből a másikba dobálja őket, magánzárkákban őrizteti, a cellákban kutyákkal éjszakai razziákat tart, megvonja az ivóvizet tőlük, nem engedi az ügyvédeket védenceikhez, stb.

Azon ritka ügyvédek egyike, aki mégis bejutott, így számol be a Ramle-i börtönálllapotokról: 6 fogolynak jár mindössze 1 üveg víz, a legyengült éhségsztrájkolók nem jutnak friss vízhez, az őrök elutasítják, hogy - az ilyenkor szokásos - sót tegyenek a vízbe, pedig olyan is van közöttük, aki már nem képes felállni a gyékényszőnyegről. A meglátogatott két rab éhségsztrájkja kezdetétől ugyanazt a ruházatot viseli. A rosszabb állapotban levőket sem viszik kórházba, csak a börtön egyik szárnyát nevezték ki annak, az őrök itt tesznek kilátásba erőszakos mesterséges táplálást a ki tudja honnan verbuvált külföldi «orvosok» segítségével (az izraeli orvosok elutasítják ezt a náci típusú praktikát).

Az éhségsztrájk 25. napján vagyunk. Életük veszélyben, az izraeli kormány nem enged - nemzetközi szolidaritási akcióra van szükség a már megkezdett gázai, ciszjordániai, párizsi, brüsszeli demonstrációk mellett!

Magyar munkásaktivisták egy csoportja az izraeli nagykövetség részére tiltakozást kiván átadni, állj mellénk!

Add comment


Security code
Refresh