Hírek

A török Forradalmi Néppárt közleménye a törökországi népszavazásról

RedMed, 2017. április 17.

erdogan bahceli

A népszavazás eredményei még nem véglegesek, és valószínűleg az elkövetkező napokban még vitatni fogják. A török Legfelsőbb Választási Bizottság rendkívül ellentmondásos határozatai hatalmas árnyékot vetnek a népszavazásra azon túl is, ahogyan a szavazás előtti propaganda közpénzt és a televíziós csatornákat felhasználva gátlástalanul az "igen" szavazásra buzdított, s ahogyan Erdogan elfogult elnökként ezt a választási eredményt sugallta, miközben a "nem" kampányt mind az államhatalom, mind az AKP és az MHP fasiszta bandái támadták. Ennek ellenére a dolgozó tömegek megmutatták, hogy nem fogadják el a Törökországra kényszerített despotizmust. Legalább 24 millió ember utasította el az új rendszert.

The Nation, 2017. márc. 22.

A Nation állandó szerzői, Stephen F. Cohen és John Batchelor, folytatják heti vitáikat az USA és Oroszország közti új hidegháborúról. Ez a részlet a Ház meghallgatásaira összpontosít arról, amit Adam Schiff demokrata képviselő a “demokráciánk elleni orosz támadásnak” nevez – azaz a Kreml állítólagos betöréséről a DNC1-be – és az állításokról, hogy Trump kampánya ebben “összejátszott” a Kremllel. Batchelor, aki egy új könyvet olvasott az Eisenhower-évekről, reflektál az analógiákra Joseph McCarthy szenátor meghallgatásaival és annak az időszaknak az állításaival. Cohen mély haragot és döbbenetet fejez ki a Washingtonban most kibontakozó neo-McCarthy-izmus, valamint a liberálisok, sőt még a progresszív demokraták és médiájuk által is ebben a fokozódóan intézményesített hisztériában játszott ösztönző szerep, és a súlyos veszélyek miatt, amelyeket mindez hordoz az amerikai demokrácia és az USA-orosz kapcsolatok számára.

marx21.de

Kifordult a világ medriből, de miért is? Az összeesküvés-elméletek magyarázatul szolgálnak, de az uralkodó viszonyok hatékony kritikáját ellehetetlenítik. A szerző alább a népszerű jelenség marxista elemzését adja.

Az összeesküvés-elméletek léte korunk általános jelensége. Gyakran rasszista és antiszemita áthallásai miatt különösen a (szélső) jobboldalon terjedtek el. De más politikai táborokban is elterjedtek az olyan elméletek, amik - gyakran joggal - azon a gyanún alapulnak, hogy a világban nincs minden rendben, és a nyilvánosságot becsapják a hatalmi körök machinációival.

Mitől fél, Mr. Draghi, ha törvényesen járt el ?

Csatlakozzon kampányunkhoz, melyben követeljük, hogy az EKB hozza nyilvánosságra azt a jogi véleményt, amely arra vonatkozik, hogy Görögország bankjainak 2015-ös bezárása törvényes volt-e ...


2015-ben, az Európai Központi Bank (EKB) arra kényszerítette Görögország bankjait, hogy zárjanak be, ami része volt a trojka azon kísérletének, hogy megfélemlítsék a frissen megválasztott görög kormányt, hogy hagyjon fel azzal, amiért megválasztották: újratárgyalni az ország államadósságát, adópolitikáját és reformtervezetét.
A bankok bezárását követően tőkeellenőrzést kényszerítettek Görögországra. Mindez máig érvényben van, ennek széleskörű társadalmi és gazdasági következményeivel, amelyek az amúgy is gyengélkedő gazdaságot sújtják.
Úgy tudjuk, hogy az EKB megbízásából -az adófizetők pénzén -  jogi vélemény készült ezeknek a döntéseknek a törvényességéről. Meg akarjuk ismerni ezt a véleményt, de az EKB elutasítja annak nyilvánosságra hozását !

Elon Musk védi meg a világot ?


A Tesla új Powerwall napeleme egyéni megoldást kínál a klímaváltozás kollektív problémájára.

Az elmúlt hónapban a Tesla Motors — egy amerikai autóipari és technológiai vállalat — nagy hírveréssel mutatta be a “Powerwall”-t. Olyan főcímek jelentek meg mindenütt, mint a “The Tesla akkumulátorai a fosszilis korszak végének hírnökei,” vagy “Hogyan fogja a Tesla Powerwall-ja az ellenőrzést a fogyasztó kezébe adni”.

TeslaPower