Hírek

A mainstream média - benne "természetesen" a magyarral, pártállástól függetlenül - szörnyülködve mutatta saját tendenciózus képeit és visszhangozta a G20 sarlatán politikusainak és vendéglátóiknak üzeneteit a G20 elleni óriási megmozdulás erőszakba torkolló eseményeiről. Az alábbi írást azért vettük át a kettősmérce blogról, mert szerzőjéről - az LMP egyik korábbi képviselőjéről - joggal feltételezhetjük, hogy nem a gyújtogatást és a vandalizmust tartja a politika fő eszközének. Írása egy egész másféle képet mutat a hamburgi eseményekről, mint amivel a hivatalos média etet bennünket: afféle alulnézetből mutatja be, hogyan és miért alakult ki a káosz, és azt is, hogy a város lakosságának jelentős része a szociáldemokrata polgármestert hibáztatja a baloldali tüntetők elleni brutális fellépésért.

ÜDV A POKOLBAN: KI A FELELŐS A HAMBURGBAN ELSZABADULT KÁOSZÉRT?

Közzétéve: 2017. július 09.

Ha ez a rendőri provokáció és brutalitás a rendszerkritikus mozgalom ellen Törökországban történik, Merkel már felszólalt volna ellene. Az idei G20 csúcstalálkozó legalább olyan emlékezetes pillanata lesz a globkrit mozgalomnak, mint Seattle vagy Koppenhága. Személyes beszámoló Hamburgból.

counterpunch, 2017. 06.27.

Sarin
Fotó -JvL- | CC BY 2.0

A Pulitzer-díjas oknyomozó riporter, Seymour Hersh, az újságíró, aki leleplezte vietnami nők, gyermekek és öregek My Lay-i lemészárlását, amelyet US katonák követtek el, az iraki Abu Ghraib börtön kínzási botrányát és sok más kritikusan fontos esetet, most az USA kormánya (és médiája) állítását semmisíti meg arról, hogy a szíriai Basar al-Asszad elnök katonái közel 100 embert öltek meg áprilisban egy szarin ideggázos bombázással. Ez az incidens indította Trump elnököt arra, hogy Tomahawk cirkáló rakétás támadást rendeljen el a szíriai légierő egyik bázisa ellen.

junge Welt 2017. május 19.

sziria
Szíriai jelenlét: Amerikai katonák miután Szíria északi részén, Karacsokban az YPG népi védelmi egységeinek parancsnoki állását bombatámadás érte 2017. április 25-én
Foto: Rodi Said/REUTERS

A NATO-tag Törökország kritikájával szemben az amerikai hadsereg felfegyverzi Szíria északi részén a vele szövetséges Szír Demokratikus Erőket (SDK) és az YPG népi védelmi egységeket. Kedden az USA főparancsnokságon Josh Jacques őrnagy azt közölte, az amerikai tengerészgyalogság Rakka tartományba repül. A május 15-i Marine Corps Times-nak úgy nyilatkozott, hogy a katonák "átmeneti védelmet biztosítanak" majd, s a katonai művelet célja, hogy "az Iszlám Állam tartós vereségét biztosítsa".

Ma’an News, 2017. 05.18.

palesztin tntets
 Tüntetés az éhségsztrájkolókért Naplouse város központjában, a megszállt Ciszjordániában május 3-àn. (fotó: Ahmad Al-Bazz/ActiveStills)

A "bebörtönzöttek ügyei palesztin bizottságának" felelőse, Issa Qarage szerda esti kommünikéjében bejelentette, hogy a kb.1300-ra becsült számú palesztin éhségsztrájkolót három izraeli börtönbe szállítottak "abból az okból, hogy a közelben kórházak találhatók".

A magyar kormánnyal ellentétben más területen akarjuk megállítani Brüsszelt: a nagyvállalatok érdekeit kiszolgáló "szabad kereskedelmi" szerződések erőltetésében és titkos egyezmények megkötésében Európa polgárainak feje felett... Jó hír: ebben az Európai Bíróság felülbírálta az Európai Bizottság antidemokratikus, autoriter gyakorlatát !   

A következő feladat: a magyar kormányt kell megállítani abban, hogy kiszolgálja a nagyvállalatokat kiszolgáló európai uniós politikai elit szabadkereskedelmi őrületét. Szelektív kukába a CETA-val és a TTIP-vel ! Azokat a magyar EP-képviselőket, akik - pártállásuktól függetlenül - támogatták az egyezményeket, és azok tárgyalási módját, a következő ciklusban Brüsszelben sem akarjuk látni !

A cikket a Magyar Természetvédők Szövetségének honlapjáról vettük át.

Luxemburg kétszer is megállította Brüsszelt!

Írta: Fidusz/MTVSZ


Egy héten belül kétszer is megállította az Európai Bizottság szabadkereskedelmi ámokfutási kísérleteit a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság: múlt szerdán a Bíróság úgy döntött, hogy jogtalanul utasította el a Bizottság a Stop TTIP európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét; ma pedig úgy határozott a Bíróság, hogy Európai Unió jelenlegi formájában nem kötheti meg egyedül – tehát a tagállamok hozzájárulása nélkül – a szabadkereskedelmi megállapodást Szingapúrral.

Múlt szerdán éppen a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények ellen fellépő szervezetek találkozóján vettünk részt, amikor megérkezett a jó hír Luxemburgból, hogy az Európai Unió Bíróságának döntése szerint a Bizottság jogtalanul utasította el két és fél évvel ezelőtt a Stop TTIP európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét. Természetesen mindenki ünnepelt: nekünk volt igazunk a Bizottsággal szemben, s szerdai döntés a demokrácia győzelmeként értékelhető.

eci 02 victory ecj