Hírek

marx21.de

Kifordult a világ medriből, de miért is? Az összeesküvés-elméletek magyarázatul szolgálnak, de az uralkodó viszonyok hatékony kritikáját ellehetetlenítik. A szerző alább a népszerű jelenség marxista elemzését adja.

Az összeesküvés-elméletek léte korunk általános jelensége. Gyakran rasszista és antiszemita áthallásai miatt különösen a (szélső) jobboldalon terjedtek el. De más politikai táborokban is elterjedtek az olyan elméletek, amik - gyakran joggal - azon a gyanún alapulnak, hogy a világban nincs minden rendben, és a nyilvánosságot becsapják a hatalmi körök machinációival.

Mitől fél, Mr. Draghi, ha törvényesen járt el ?

Csatlakozzon kampányunkhoz, melyben követeljük, hogy az EKB hozza nyilvánosságra azt a jogi véleményt, amely arra vonatkozik, hogy Görögország bankjainak 2015-ös bezárása törvényes volt-e ...


2015-ben, az Európai Központi Bank (EKB) arra kényszerítette Görögország bankjait, hogy zárjanak be, ami része volt a trojka azon kísérletének, hogy megfélemlítsék a frissen megválasztott görög kormányt, hogy hagyjon fel azzal, amiért megválasztották: újratárgyalni az ország államadósságát, adópolitikáját és reformtervezetét.
A bankok bezárását követően tőkeellenőrzést kényszerítettek Görögországra. Mindez máig érvényben van, ennek széleskörű társadalmi és gazdasági következményeivel, amelyek az amúgy is gyengélkedő gazdaságot sújtják.
Úgy tudjuk, hogy az EKB megbízásából -az adófizetők pénzén -  jogi vélemény készült ezeknek a döntéseknek a törvényességéről. Meg akarjuk ismerni ezt a véleményt, de az EKB elutasítja annak nyilvánosságra hozását !

Elon Musk védi meg a világot ?


A Tesla új Powerwall napeleme egyéni megoldást kínál a klímaváltozás kollektív problémájára.

Az elmúlt hónapban a Tesla Motors — egy amerikai autóipari és technológiai vállalat — nagy hírveréssel mutatta be a “Powerwall”-t. Olyan főcímek jelentek meg mindenütt, mint a “The Tesla akkumulátorai a fosszilis korszak végének hírnökei,” vagy “Hogyan fogja a Tesla Powerwall-ja az ellenőrzést a fogyasztó kezébe adni”.

TeslaPower

A 2017. február 5-i osztrák helyhatósági választásokon az Osztrák Kommunista Párt (KPÖ) megtartotta eddigi második helyét és 20 %-ot ért el Ausztria második legnagyobb városában, Grazban, Stájerország fővárosában.

truth-out.org, 2017. jan. 30.

Golman Sachs

Az irónia nem olyan fogalom, amellyel Donald J. Trump ismeretségben van. Kijelölve a leggazdagabb kabinetet az amerikai történelemben, a beiktatási beszédében kijelentette: “Túl sokáig, országunk fővárosában egy kis csoport aratta le a kormányzás előnyeit, míg a nép viselte a költségét. Washington virágzott – de a nép nem osztozott a gazdagságában.“ Trump alatt még kisebb csoport fog gyarapodni, nevezetesen korábbi Goldman-Sachs vezetők egy állománya. Nyersen szólva, a következő években valószínűleg kettőjük fogja (a Federal Reserve mellett) irányítani a gazdaságunkat és a pénzügyi rendszerünket.