Elemzések

Németországnak őszinte vitára van szüksége, nem erre a lagymatag választási kampányra – megjelent a Deutsche Welle-ben


2017. szeptember 13.


A görög emberek súlyosan megfizetnek azért, mert a hamis biztonságérzet illúziójába ringatták magukat, írja Janisz Varufakisz korábbi pénzügyminiszter. Ma a németek azok, mondja, akik ebben az illúzióban élnek.
Az önelégültség egy ország legrosszabb ellensége. Honfitársaim egykor abban a hamis képzetben éltek, hogy “megcsinálták azt.” Nagyon félek attól, hogy a németek többsége ma úgy érzi, hogy országa “jól működik.”

truthdig.com, 2017. 07. 23.

trumppat 590
Donald Trump Pat Robertson lelkész társaságában 2016-ban a Virginia’s Regent University-n, amelyet Robertson alapított. E hónapban Robertson lehetőséget kapott, hogy a Fehér Házban interjút készítsen az amerikai elnökkel a Christian Broadcasting Network (CBN) számára, amit szintén a televíziós hitszónok alapított.

Amint Donald Trump egyre jobban elszigetelődik és egyre inkább támadják, a körülötte kialakuló ideológiai vákuumot egyre inkább a keresztény jobboldal tölti ki. Ez a keresztény-színezetű fasizmus – óriás gyülekzeteinek, iskoláinak, egyetemeinek és jogi fakultásainak hálózatával, valamint hatalmas rádió- és tévébirodalmával - erős szövetségese az állandó nehézségekkel küzdő Fehér Háznak. A keresztény jobboldal évtizedek óta szervezkedik és készülődik a hatalom átvételére. Ha az országot újabb gazdasági válság sújtaná (ahogyan ez valószínűleg elkerülhetetlen), vagy újabb katasztrofális terrorista támadás történne, újabb háború robbanna ki, akkor drámaian megjavulhatnak Trump elnök esélyei, hogy a keresztény jobboldal elképzeléseit erőszakolja a társadalomra, és az ellenkezéseket elhallgattassa. Az elnökválasztás során a evangéliumi közösségekhez tartozó fehérek 81 %-a szavazott rá.1

The nation, 2017. július 6.

A dél-koreai és az amerikai hadsereg tankjai hadgyakorlatot tartanak a Pocheon, Dél-Korea, a demilitarizált zóna közelében 2017. április 21-én. (Reuters / Kim Hong-Ji)

Adott, hogy Észak Korea elárasztotta az elektromágneses hullámokat és a sajtót a mi július 4.-i rituáléink alatt – amelyek, meg kell mondanom, évről évre kifogásolandóbban militaristává válnak, – így mostanra tudják, hogy Pyongyang1 éppen elindított egy ballisztikus rakétát, amely valószínűleg képes elérni az USA területét…Szerdán Kim Jong-un, az Észak 33-éves vezetője, meggyőződött arról, hogy világosan értik, közölve, hogy a hadseregének új generációjú ICBM-je (interkontinentális ballisztikus rakétája) képes nagy nukleáris robbanófejet hordozni.

Az alábbi cikk egy szakmai portálról származik, de olyan, a rosszindulatú daganatok kezelése kapcsán felmerülő kérdést tárgyal egy orvos szemével, amely Magyarországon is megjelenik, még ha a két ország egészségbiztosítási rendszere igen távol is áll egymástól. Az itteni megjelenést részben Donald Trumpnak az a döntése is indokolja, amellyel megszüntette a Barack Obama által megvalósított egészségbiztosítási rendszert. Az USA egészségügyével kapcsolatban ismert az a tény, hogy a világ kirívóan legdrágább egészségügye, amely a belé fektetett összeghez képest közel sem teljesít jól, és a lakosság jelentős része kiszolgáltatottá válik, ha súlyosan megbetegedik. 

 

A rák gyógyítása ‘financiális toxicitást’ okozhat a betegek és családjaik számára


Q&A | June 02, 2017 | ASCO Street Team
By S. Yousuf Zafar, MD

Az Amerikai Klinikai Onkológusok (ASCO) éves kongresszusán, amelyet június 2-6 között tartottak Chicagoban, interjút készítettünk Dr. S. Yousuf Zafarral, azokról a pénzügyi kihívásokról, amelyekkel a páciensek gyakran szembesülnek egy rák diagnózisa után. Dr. Zafar a Duke University School of Medicine egyik professzora és klinikai onkológus a Duke Cancer Institute-ban Durhamben, Észak-Karolinában.

Macron mint elnök: ne hagyjuk, hogy a bankok és multinacionális végek irányítsák életünket. Csatlakozzunk az Attac-hoz

2017. május 9, kedd, Attac France


Május 7-én, vasárnap, Emmanuel Macront köztársasági elnökké választották a szavazatok közel 66 %-ával. Ez a nagynak látszó győzelem megtévesztő. Emmanuel Macron neoliberális programjának a valóságban nincs ilyen népi támogatása. Ha nem lépünk fel ellene, az, akit a bankok és multinacionálisok elnökeként ismertünk meg, erősíteni fogja a szociális és ökológiai válságot és előkészíti a talajt a szélsőjobboldal számára.