Ron Paul Institute for Peace and Porperity, 2017. 05. 24.

attaacker

Íme, ez az, amit a média és a politikusok nem akarnak, hogy tudjunk a manchesteri öngyilkos merénylőről, Salman Abedi 22 éves gyilkosról, aki csaknem két tucat áldozatot ölt meg a manchesteri koncerten, és aki az Amerikai Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak a líbiai Kadhafit megdöntő és a szíriai "kormányváltást" célzó politikájának terméke. Radikálissá vált líbiai származású volt, családja a szekuláris Líbiából menekült el, Szíriában kapott kiképzést, mint fegyveres "felkelő", és harcolt a szekuláris Asszad kormány ellen az USA és Nagy-Britannia "kormányváltást" célzó politikájának megfelelően.

Az öngyilkos merénylő tehát a "Nagy Közel-Kelet" megteremtését jelentő amerikai és angol beavatkozások közvetlen terméke!

A London Telegraph szerint Abedi, a manchesteri radikális muszlim környéken élő líbiai emigránsok fia, Kadhafi megdöntése után többször tért vissza Líbiába, legutóbb néhány hete. Miután az Egyesült Államok és Nagy-Britannia "felszabadította" Líbiát, a különféle, korábban törvényen kívül helyezett és szigorúan elnyomott dzsihadista csoportok hirtelen felismerték, hogy szabadon tevékenykedhetnek Líbiában. Ebbe a Líbiába tért vissza Abedi, ahol valószínűleg felkészült a manchesteri pop-koncerten résztvevők elleni öngyilkos merényletre. 2011 előtt, azaz az USA-vezette támadás előtt, Líbia földjén nem működött sehol az Al-Kaida, az Iszlám Állam, vagy más hasonló terrorista szervezet (legalábbis büntetlenül).

2011-ben Kadhafi maga hívta fel a figyelmet arra, hogyha megdöntik a kormányát, az Európa elleni radikális iszlamista támadást eredményezi, de az európai kormányok nem törődtek a figyelmeztetéssel. A Kadhafi utáni Líbia az iszlamista terroristák és a terrorizmus inkubátorává vált, s főként itt toborozták azokat a szélsőséges dzsihadistákat, akik Szíriában a szintén szekuláris Basár el-Asszad ellen harcolnak.

Salman Abedi személyében ér össze az amerikaiaknak/angolokank és szövetségeseiknek ez a két pusztító beavatkozása. Úgy tűnik, nem csupán Líbiába utazott Abedi, hogy radikalizálódjon és terrorista kiképzést kapjon, hanem Szíriába is elutazott, hogy mint "szíriai felkelő" az USA-val és az Egyesült Királysággal együtt harcoljon az Asszad-kormány megdöntéséértii. Vajon őt is a CIA-programban képezték ki? Nem tudhatjuk, de meglehet.

Miközben a főáramú média és a megalkuvó politikusok amellett érvelnek, hogy az egyetlen lehetséges megoldás a közel-keleti beavatkozás fokozása, az igazság az, hogy ebben a támadásban a líbiai és szíriai nyugati beavatkozás legalábbis részben felelős.

Nem lenne egyetlen dzsihadista kiképző tábor sem Líbiában, ha Khadafit nem döntötték volna meg az amerikaiak/angolok és szövetségeseik. És az amerikaiak/angolok és szövetségeseik szíriai "kormányváltási" politikája nélkül nem robbant volna be oda az Iszlám Állam vagy az al-Kaida.

Amikor Abedi bűnösségére gondolunk e szörnyű gyilkos merényletben, ne felejtsük el azokat az intervenciós erőket, akik e tűzvész gyújtózsinórját meggyújtották. A bűn az ő lelküket is terheli!

Fordította: Kleinheincz Ferenc

Copyright © 2017 by RonPaul Institute. Permission to reprint in whole or in part is gladly granted, provided full credit and a live link are given.

Add comment


Security code
Refresh